2013. július 7., vasárnap

Kritika #1

Meglett a blog első kritikája amit nagyon köszönök BlondieQueen-nek. Nézzetek be hozzá, megéri :) Minden kritikát eltudtok majd olvasni és a végére írni fogok pár sort :D 


K.I.N.É.Z.E.T.
Nos, a fejléccel valahogyan nem szimpatizálok, nem a te hibád, csak nem tetszik. A fejlécben a másodlagos szín a barna, de ezt a blog többi részén nem találtam meg. A két fiú a körökben nem teljesen kör, hanem inkább ovális, ha Gimppel csinálod, akkor közben nyomd a Shift gombot, hogy tényleg szabályos legyen! A chatnél az erős rózsaszín helyett valami természetesebbet keresnék, hiszen csak úgy fog harmonizálni a többi dologgal. A háttér hihetetlenül tetszik. Te szerkesztetted? Erre kérlek, válaszolj nekem valahol :) A lapokat inkább áttenném oldalra, mivel nem futnak végig a fejléc alatt. Tetszik, hogy egy olyan Bloglovin'-os képet tettél ki, amit én készítettem. Hálás vagyok érte! Most néztem meg még alaposabban a modulsávot, és észrevettem, hogy a design-t nem te csináltad, így ehhez inkább hozzá sem szólok. De egy blogarchívumot tegyél ki!

S.Z.E.R.E.P.L.Ő.K.
Jade Parker egy bevállalós, de mégis érzékeny csaj. Ez valahogy megragadja a fantáziámat. Nem tudom, miért, úgy érzem, hogy közel állnak ezek a tulajdonságok a szívemhez. Róla nem is mondanék többet, hiszen egészen jól ki lett találva.
Kate, aki Jade legjobb barátnője hihetetlenül megértő, és segítőkész, ami a legtöbb szereplőre is ugyanígy illik. Kate nem szerepel a blogban sokat.
Ben karaktere egyedi, hiszen egy tipikus csávó. Simán eltudom képzelni, hogy a szereplőid léteznek, hihetetlenül valóságosak.
Az egyetlen gond, az Niall. Én azt a fiút úgy ismerem, hogy a világ legkedvesebb fiúja, és soha nem csalt meg senkit. Nem játszik egy lány érzéseivel, pedig szerintem tudja, hogy Jade szerelmes belé, ő meg magasról tojik rá. Próbálj valami olyasmit vinni bele, hogy Niall közelebb megy Jade-hez...

T.Ö.R.T.É.N.E.T.
Sok táboros sztori van, ezt te is megemlítetted az elején. A történet arról szól, hogy Jade, 16 évesen (ebből következtetve 2010-ben játszódik a történet.) elmegy egy táborba, ahol egy fiú, tisztességes nevén Ben beleszeret a lányba, de most jön a galiba! Jade Niall-be zúg bele, aki le sem tojja az érzékeny csajt. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor egy éjszaka éjfélre kihívják Jade-et, hogy beszéljenek vele, de Niall hívta volna először, viszont utána megtette ezt Ben is, és bumm! Másnap hatalmas bunyó lesz, amit Niall haverom szív meg. Jade elküldi Bent a jó büdös francba, Niallt pedig ápolja, bókolnak egymásnak, stb. Aztán kiderül, hogy Niall egy orbitális nagy tuskó, és Bonnie karjaiba esedezik. Természetesen Jade kiborul, és elmondja Niall-nek az igazat. Mindeközben hihetetlenül vicces dolgok történnek a többi táborozónál. Egy Felelsz vagy mersz játéknál Niall nutellát nyal le bájos főszereplőnk hasáról, aminek következtében Ben teljesen kiborul, és végül csak Lin tudja megvigasztalni őt, aki a táborban Jade második legjobb barátnője lett. Másnap a fiúk ráveszik a lányokat, hogy menjenek el csónakázni, bár nem értem, hogy a kenut miért hívtad olyan sokszor hajónak, de végül beletörődtem. Niall bébi elmondja a barna hajú karakternek, hogy Bonnie csókolta őt meg, aztán felajánlja, hogy legjobb barátok legyenek. Majd mikor észbe kapnak, hirtelen nem tudják, hol vannak. Kiszállnak a parton, ahol egy medve üldözni kezdi őket, aztán egy házba mennek, ott vannak a többiek, temetőn keresztül mennek a csónakba, aztán elindulnak vissza. Hajnal 3, és Jade is lassan álomba szenderül. Lényegtelen dolgokat kihagytam, így sajnálom. A történeted eddig 12 fejezete ennyiből áll. A fogalmazásmódod egyszerűen nagyon tetszik, bár kissé irreális, hogy egy medve és egy öreg ember ugyanazon a szigeten - vagy akármin - él, és még nem falták fel egymást. A rövidítéseket hanyagold! Ízléstelenné teszik a blogot, és egyszerűen borzalmas azt olvasni, hogy "türcsi"! Kiráz tőle a hideg, tiszta libabőr tőle a kezem. Helyesírási hibád elég sok van. Például rengetegszer használsz ékezetet, vagy egyáltalán nem használsz. Tudod, a Blogger azért húzza alá piros, hullámos vonallal, hogy az ilyeneket elkerüljük. A tippem az lenne, hogy ne legyen komment-határ, mert így ki fognak borulni az olvasóid. Ben egy kicsit többet szerepeljen benne, mert hihetetlenül szimpatikus a srác. A blogodat olvasni fogom, mert izgalmas. Mielőtt publikálod a részt, olvasd át, hogy elkerüld a hibákat, és az értelmetlenséget.
Üdv, BlondieQueen

Hozzáfűzni valóm: 

Ebben a blogban Niall drága annyira vak, hogy nem azt szűrte le amit kellett volna. Igen megkaptam, hogy senki nem így képzelte el Niallt. Gondolom ti se. Amit Jade mondott Niallnek, azt a szőke úgy fogta fel, hogy a lány a barátja akar lenni és nem esett le neki, hogy szerelmes belé. Szóval Niall nem játszik Jade érzéseivel, hanem máshogy értelmezte a dolgot. Ő még mindig kedves és ezentúl nem tojik majd Jade fejére. 

Ami pedig a medvét és az öregembert illeti.. Ők jó barátok ezért nem ette meg a medve a bácsit ^^ Viccen kívül ebbe nem is gondoltam bele. Remélem ti se. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy kicsit ijesztő legyen a sztori. Sajnálom. Nem gondolkodtam előre így nem lett annyira valósághű. De ez már lezárt dolog szóval nem kell tovább törni a fejünket :) 

És egy jó hír... Olvastam, hogy többen bírjátok Bent, aminek bevallom nagyon örülök. Ezentúl többet fog szerepelni. Sőt, ha vége lesz a tábornak ő kerül a képbe.. 

Ui.: Következő rész hétfőn vagy kedden :) 

1 megjegyzés: